onsdag den 17. juli 2019

Det perfekte sted at dø

Inger Wolf: Det perfekte sted at dø, 2. udg. 2016. Købt på loppemarked ved Anholt Museum.
En krimi med politikommissær Daniel Trokic i hovedrollen. Denne gang er Daniel kommet til Japan, hvor en dansker har begået selvmord. Det ser i hvert fald ud som om, det er et selvmord, men bl.a. indikerer en båndoptagelse, som det japanske politi ikke vil udlevere, at danskeren Casper Vitanen ikke tog sit eget liv.
Daniel Trokic indlogerer sig i det gæstehus, hvor den afdøde havde boet og havde været en del af et arbejdsteam i en medicinalvirksomhed. Gæstehuset ligger ved et stort skovområde, Aokigahara, ved foden af bjerget Fujiyama. Det er et uhyggeligt sted med tilnavnet 'selvmordsskov'.
Det er ikke nemt for en mand som Trokic at få oplysninger ud af japanerne. Han er en person, der siger tingene direkte, mens japanerne gør en dyd ud af at pakke tingene ind. ".. de vil forsøge at undgå at fortælle dig noget, du ikke bryder dig om at høre, alene for at bevare den gode stemning under jeres samtale." (s. 73)
Sagen er alt andet end ligetil, men en enkelt japansk politimand, kollegaen Lisa Kornelius i Danmark og samtaler med de øvrige gæster giver ledetråde nok til at Daniel Trokic får samlet alle brikker til sidst.

Ingen kommentarer: