mandag den 20. juli 2020

En hellig alliance

"En hellig alliance", A. J. Kazinski, 2013.
Eva Katz er tidligere journalist, men da hun mister sin kæreste Martin, mister hun også troen og håbet på livet - inklusive sit job. Martin var soldat og blev dræbt af en vejsidebombe.
Nogenlunde på benene igen bliver hun sendt ud i en børnehave, hvor hun skal hjælpe til i køkkenet. På den første arbejdsdag får hun en tegning af 5 årige Malte. Han har tegnet en mand, der bliver dræbt, og tegningen ender af uforklarlige årsager i Evas taske.
Dagen efter får personalet i børnehaven at vide, at Maltes morbror har begået selvmord. Men på tegningen er det et mord og ikke et selvmord, som drengen har tegnet.
Da Eva får at vide, at Maltes mor arbejder for kronprinsessen, og da tidspunktet for selvmordet ikke passer overens med Maltes viden, da han tegner mordet, begynder hun at undersøge sagen.
Meget hurtigt er der stærke kræfter der forsøger at stoppe hendes søgning, og hun trues på livet.
Marcus er tidligere soldat. Veltrænet i alle henseender. Hans opgave er at vogte over "institutionen". Er man med i magtens centrum, så holder man mund - og Marcus er en af dem, der fjerner uønskede elementer.
En thriller om magt, om en hemmelig alliance mellem Europas kongehuse.
Også en roman om ensomhed, om at være stærk, om at kunne klare sig selv.
Sommerferielæsning - lånt på Anholts mini-bibliotek.

Ingen kommentarer: