onsdag den 20. marts 2019

Pigen i isen

"Pigen i isen", Robert Bryndza, 2017. (E-bog)
På originalsproget er Pigen i isen den første af 6 bøger om Erika Foster, som er kriminalkommisær og hovedperson i thrilleren. Indtil videre er 2 bøger oversat til dansk.
Et lig opdages i vandet under isen, og da det viser sig at være datteren af en indflydelsesrig politiker, får sagen stor mediebevågenhed, og morderen skal straks findes. Familien til den døde pige er dog ikke specielt hjælpsomme med oplysninger.
Erika Foster tilkaldes og får ledelsen af efterforskningen. Hun har været væk fra jobbet i nogen tid, hun beskrives som 'erfaren med følsomme drabssager'.
Opklaringen følges, Erika Foster har ikke familie, hun bruger al tid på sagen. I små bidder får læseren noget af hendes historie, at hun mistede sin mand under en anden sag. Såret er endnu ikke helet, men hun forsøger at holde facaden udadtil. Hun har gode kollegaer, men er knap så heldig mht. chefen.
En anden 'stemme' høres i fortællingen, og det er morderens. En morderisk psykopat, som det lykkes forfatteren at holde ukendt indtil næsten allersidst.
En pageturner, godt skrevet, underholdende. Måske vil jeg læse den anden af bog med Erika Foster, Øjne i mørket, men der skal nok gå lidt tid, for at det ikke skal blive for ens..

Ingen kommentarer: