mandag den 2. september 2024

Balladen om Martin Blinke

 "Per Fjord har opfundet en folkekomedieroman" - TV Roskildes overskrift på et interview i anledning af romanen Balladen om Martin Blinke, der udkom her i foråret 2024.
Den 34-årige arkæolog Martin Blinke lever et stille, lidt ensomt liv. Han søger læge, da han føler sig ualmindelig træt - og den gamle familielæge anbefaler sygemelding fra arbejdet samt et ophold i en lille by ved navn Englesvig.
Tiden er 1958. Englesvig er en lille fiskerlandsby, hvor alle kender alle, og snart efter ankomsten ved de alle da også, at en arkæolog fra København er ankommet. Martin lærer snart flere af indbyggerne at kende, det er flinke folk, og han bliver taget godt imod.
En af dem, Jørgen Tusindkunst, er sammen med 2 andre interesseret i arkæologi. Stedet er fyldt med spor efter både stenalder og vikingetid, og snart er Martin en del af gruppen med sin faglige viden og gode forbindelser.
Også kvinderne i byen har et godt øje til Martin Blinke - det seksuelle er et ret ukendt område for den 34-årige, men han er lærenem.
Romanen er underholdende, der er et særdeles farverigt persongalleri, og tid og sted er rammende beskrevet. Det er måske ikke en roman, man bliver klogere af at læse, men det er én, der kan tåle at blive genlæst - der er mange historier i historien.
Tak for bogen Per Fjord.

Ingen kommentarer: