fredag den 5. marts 2021

Den onde søster

 Karen Dionne: "Den onde søster", 2020. 

Hovedpersonen Rachel har været spærret inde på et psykiatrisk hospital i 15 år. Hun er overbevist om, at hun har slået sin mor ihjel, og straffer derfor sig selv ved ikke at ville modtage behandling for sine psykiske lidelser, bl.a. hukommelsestab, og vil forblive patient på det trøstesløse sted resten af livet. 

En anden af de indlagte har en ældre bror, der kommer på besøg. Han er journalist, og vil gerne interviewe Rachel, da hun på mærkelig vis var forsvundet i tiden dengang efter forældrenes død. Hun siger ja til interviewet, og læser så for første gang i den gamle politirapport, som journalisten er i besiddelse af, at det gevær, der beviseligt var mordvåbenet, umuligt kunne have været affyret af den dengang 11 årige pige. 
Rachel 'vågner op' - nu vil hun hjem og finde ud af, hvad der i virkeligheden skete dengang. 

I skift mellem nutid hvor Rachel fortæller, og datid hvor hende mor Jenny fortæller, rulles nu en horribel historie ud.
Hvad tror Rachel, der skete? Og hvad skete der i virkeligheden?

Den var da ok, romanen/thrilleren/gyseren - et psykologisk drama - som der står bag på bogen, og blev læst med 'behersket spænding' af undertegnede ...
Men som i 'den slags' romaner, hænger det glimrende plot ikke altid sammen med en realistisk fremstilling af personerne - bogen indbød ikke til fordybelse i en anden verden, eller til en indlevelse i personernes liv.

Men bevares: nysgerrighed efter historiens slutning den var der;-)

Ingen kommentarer: