fredag den 29. november 2019

Det ottende bud

Lisbeth Brun - igen: "Det ottende bud", roman! 2018.
Norske Siv er single. En arbejdskollega får lokket hende med i byen, og her møder hun danske Niels, der er på skitur sammen med nogle venner.
Der er noget ved Niels, der drager, selvom han er gift og har et barn.
De er sammen, så tit Niels kan komme hjemmefra. Hun overhører sommetider hans telefonsamtaler med konen, han er overbevisende, når han fortæller om de fiktive kurser mv. han deltager i. Siv tænker ikke så meget over det, men senere viser det sig, at det ikke kun er over for sin kone, at han er god til at fortælle historier.
Siv flytter til Danmark, hun får job som lærer på en friskole. Niels er også lærer, men han ønsker ikke, at Siv lærer hans venner og hans verden at kende. Forelskelsen og forblindelsen varer ikke ved, da Siv gang på gang afslører Niels' løgne.
En udmærket historie, ikke så vildt overraskende. Det er menneskene, der 'tegnes', relationer udtrykkes ikke direkte, men fortælles via handlinger, tanker og følelser.
Jeg kan godt lide Lisbeth Bruns sprog, de dagligdags handlinger og mennesker, man kan 'føle'. Jeg lærte Siv at kende, og følte med hende, da sandheden om Niels kom frem i lyset.

Ingen kommentarer: