lørdag den 15. januar 2022

Naamahs Sønner

"Naamahs Sønner", Elsebeth Gundersen Jensen, Mellemgaard, 2019.
Der er noget særligt ved Georg. Siden han var barn, har han haft en 'skygge', en usynlig følgesvend. Skyggen er som en del af ham selv, men også ulig det menneske, han ønsker at være. Han er på én gang skræmt og fascineret.
Da han flytter ind i villaen hos Emma, føler hun straks tilstedeværelsen af skyggen. Emma er enke efter Oscar Lindgren, stormester for en kreds af satanister. Emma har specielle evner og overtog titlen stormester for kredsen "Naamahs Sønner" efter sin afdøde mand. 
I villaen bor også Johannes, indehaver af et antikvariat og desuden sadist og homoseksuel. Kurt som studerer religionshistorie er lejer ligesom Georg, og de to bliver bedste venner.
Emma og Johannes gør hvad de kan, for at fremmane Georgs skjulte kræfter - og "Naamahs Sønner" kommer til at opleve noget, der er større, end de nogensinde havde forventet.
Identitet, religion, okkultisme og sex - termer der beskriver romanens emnefelt!
Historien er spændende, uforudsigelig og godt skrevet. Hovedpersonerne med deres baggrundshistorier, forekommer realistiske - selvom fortællingen rummer en tro på 'mere mellem himmel og jord'.
Sektens og medlemmernes udpenslede sex-scener er et stærkt virkemiddel, men efter min mening kunne der nemt skrues ned for 'blusset', uden at det ville have betydning for sammenhængen.
Jeg ser frem til fortsættelsen "Visdommens Børn":-)

Ingen kommentarer: