søndag den 15. marts 2020

Mads

"Mads", 3. del af trilogien "Sofie, Kristian, Mads" af Ole Frøstrup, 1999.
Fortællingen om Mads - Sofie og Kristians søn - foregår ca. 30 år efter 2. verdenskrig.
Mads er journalist og bor i København. Han ved godt, at hans mor Sofie var i KZ-lejr under krigen, men hun har aldrig fortalt ham, hvad der helt præcis skete dér i 1943.
I starten af romanen bliver Mads kontaktet af moderens ven Chaim, som udtrykker bekymring for Sofie, og derfor fortæller Mads noget af hendes historie.
Chaim er med i en hemmelig organisation, der opsporer krigsforbrydere, for at få dem dømt for deres umenneskelige handlinger under krigen. Han får Mads involveret, i første omgang under påskud af at forhindre moderen i at udøve selvtægt i forbindelse med en af de genkendte Gestapo bødler.
Udover 'jagten' på krigsforbrydere, fortæller Ole Frøstrup om livet i Danmark først i 1970'erne. Christiania er netop blevet besat, fri porno og narkotika er tilgængeligt, og Mads holder sig ikke tilbage. Han roder rundt med forskellige piger, men hans ægte kærlighed er islændingen Sigrid/Sigge.
Sammenlignet med "Kristian" er "Mads" ikke på samme højde efter min mening. Især slutningen af romanen har et lidt urealistisk præg - der er gået for meget 'James Bond' i handlingen.
1. del af trilogien er bestilt på biblioteket. ("Sofie")

Ingen kommentarer: