fredag den 13. september 2019

Det stille hjørne

Spændingsroman fra Dean Koontz: Det stille hjørne. Fra 2017 - på dansk i 2019.
Jane Hawk er FBI agent. Hun er enke efter Nick, som var oberst i hæren. Han var kun 32 år, da han uventet/umotiveret/overraskende tog sit eget liv. Jane ved i sit inderste, at der er noget helt forkert.
Selvmords statistikken er højere end nogensinde, og mange af selvmorderne er mænd og kvinder, der ikke har nogen åbenlys grund til at ønske døden.
Jane har orlov fra sit job, og sætter sig for at undersøge sagen. 'Nogen' truer hende med at gøre hendes 5 årige søn ondt, og hun får ham i sikkerhed. Hun sørger hele tiden for at efterlade så få spor som muligt, de spor som den moderne teknologi lader følge den enkelte borger.
Titlen Det stille hjørne defineres således:
De, der i sandhed kan siges at være "off the grid" og ikke kan spores af moderne teknologi, men alligevel er i stand til at bevæge sig frit og bruge internettet, siges at befinde sig i "det stille hjørne".
Netop moderne teknologi og forskning i programmering af mennesket er tema i bogen. Kapitlerne er ultrakorte - nogle blot 1 side - og læseren følger overvejende Janes jagt på dem, der står bag uhyrlighederne. Hun jager og bliver jagtet, og romanen er meget spændende.
Den slutter dog noget tamt efter min mening. Måske har Koontz planer om en "2'er" eller i hvert fald flere romaner med Jane Hawk i hovedrollen.

Ingen kommentarer: