søndag den 7. oktober 2018

Kongernes forbandelse

Endnu en Victoria Holt roman fra hylden: Kongernes forbandelse, 1974.
Den er ligesom den foregående læst flere gange før, men som i krimiserien Barnaby kan jeg aldrig helt huske plottet;-) Det er afslappende læsning, man behøver ikke at tænke så meget. Victoria Holt bruger samme opskrift i sine romaner, blot tilsat forskellige krydderier.
I Kongernes forbandelse er den forældreløse Judith hovedpersonen og jeg-fortælleren. Hun bor hos præsten, som har to døtre. Præstens tredie datter er død i en togulykke, og Judith får fortalt, at 'tanterne' fandt hende i samme togulykke.
Judith får lov til at blive undervist på landsbyens store gods, Keverall Court, sammen med børnene dér. Godsejeren er interesseret i arkæologi, og giver derfor økonomisk støtte til en kendt arkæolog Sir Edward Travers, der ejer huset Giza House i nærheden af godset.
Judith finder et bronzeskjold på kirkegården, og det bliver indledningen til en voksende interesse for arkæologien - og for Sir Travers' søn, Tybalt...
En del af handlingen foregår i Egypten, hvor en af Judith's drømme går i opfyldelse: At deltage i en arkæologisk ekspedition efter gravkamre i pyramiderne.
Kærlighed, spænding og en happy end!

Ingen kommentarer: