torsdag den 2. maj 2024

Holly

 "Holly" af Stephen King, 2023/på dansk i 2024.
Holly er Holly Gibney fra "De der søger". Efterforskningsbureauet som Bill Hodges startede op, og som Holly blev en del af. Nu er Bill død, og Holly, Pete og Jerome kører bureauet videre.
En bekymret mor henvender sig til "De der søger", hendes datter er sporløst forsvundet. Efterforskningen fører til spor efter andre unge mennesker, der er forsvundet - og Holly finder fællesnævneren til forsvindingerne.
Hvad er motivet? Det viser sig at være mere grumt end først antaget!
Under efterforskningen lærer vi Holly bedre at kende. Det er hendes fortælling! Hun er kommet langt, siden hun blev en del af "De der søger", men hun er stadig en enspænder, der ikke lader fremmede komme alt for tæt på. Hendes venner - Pete, Jerome og Barbara - kender hendes natur, og ved at hun er dygtig og ihærdig.
Historien foregår i tiden under Covid-19, og som altid indgår beskrivelser af det omgivende samfund i Stephen Kings romaner. Der er ingen tvivl om hans politiske ståsted, han udtrykker sin holdning med kritiske øjne i passende mængder, der ikke 'forstyrrer' fortællingen.
Han kommer som altid helt ind i det inderste i sine personers tanker.
En spændende roman bygget op over et anderledes plot, og samtidigt handler om menneskelig ondskab og egoisme, samt det gode i menneskets natur, der heldigvis også vinder en gang imellem.

Ingen kommentarer: