onsdag den 5. februar 2020

Lyskabinettet

"Lyskabinettet", Morten Ramsland, 2018.
Thomas er usikker på sig selv og sin seksualitet. De følelser og fornemmelser han har, stemmer ikke overens med de forventninger, omverdenen har til hans køn. Han passer ikke rigtigt ind, selvom han prøver.
Thomas-fortælleren er voksen, og han har prøvet flere ting af i løbet af ungdomsårene. Han er gift og har 3 børn - men der mangler alligevel noget i hans liv.
Han finder 'Overbeck' på internettet, en mand der finder alle former for perversiteter og seksuelle retninger interessante. Overbeck har lavet et 'lyskabinet'... Det går ud på at belyse alle kroge i sindet, sådan at den belyste person - i det her tilfælde Thomas - lærer sig selv at kende ved at fortælle historier om alt, hvad han kan komme i tanke om. Overbeck guider ham ved at spørge ind til de episoder, der kan have større betydning, end Thomas umiddelbart selv tror.
Er Thomas masochist? Homo- eller biseksuel? Transvestit?
En lidt speciel roman, men ganske underholdende. Et fysisk lyskabinet har jeg svært ved at forestille mig, den overførte betydning er dog klar nok. Morten Ramsland er god til at fortælle en historie.

Ingen kommentarer: