onsdag den 26. februar 2020

Haltefanden

Ole Frøslev: Haltefanden, 2012. (Denne 3. udg. 2016.) Serien Mørketid, en politiroman.
Handlingen er kommet til 1945 - januar til og med maj. Modstandsbevægelsen er særdeles aktiv. Kriminalbetjent Poul Bjørner er gået under jorden ligesom hans kolleger har måttet gøre, da Gestapo 'tog politiet' i september 1944.
'Undergrundspolitiet' arbejder i det skjulte, de noterer de værnemagere og stikkere, som folk observerer, sådan at de har et kartotek, når krigen slutter og regningen skal gøres op! Det er farligt arbejde, og Bjørner kan ikke bo hjemme hos Alice og børnene. Han skifter opholdssted hele tiden, det er en nødvendighed. At han besøger familien så snart han kan komme til det, er med til at give karakteren den troværdighed, som hele bogen er fyldt med.
'Haltefanden' er stikker, han tjener penge ved at angive formodede modstandsfolk, kommunister, jøder og andre der åbenlyst er imod besættelsesmagten. Også i denne bog er der mange sager, som hovedpersonen bliver involveret i.
Igen en godt fortalt roman fra Ole Frøslev bygget på virkeligheden. Han får fortalt om hverdagen med mangel på varer, kulden, skyderier og eksplosioner - almindelige menneskers oplevelser om hvordan det var, dengang under krigen.

Ingen kommentarer: