søndag den 1. marts 2020

Colorado Drømme

Jane Aamund: Colorado Drømme - udkom første gang i 1997, denne er i en ´dobbeltbog´, hvor også Kamelæonen er, 3. udg. 2001. (købt i genbrugsbutik)
Ane Bjerg er romanens hovedperson. Hun er gift med den 17 år ældre Johannes, der er dyrlæge. I bogens begyndelse har de været gift i 10 år. Ægteskabet går ikke godt, Johannes har for mange sære idéer: han bryder aftaler for sportens skyld og udsætter dagligt Ane for chikanerier. Hun føler, hun sidder fast i "kone nr. 2 rollen", hun skal være den positive, hende der holder sammen på det hele, være modsat kone nr. 1, som jo ikke passede sammen med den vanskelige Johannes. Ane vil gerne tale om problemerne, men Johannes viser aldrig sine følelser, og nægter at tale om andet end familie, børn og deres hunde. Sexlivet fungerer heller ikke rigtigt længere. De glider mere og mere fra hinanden, og Ane får det dårligt. Der skal snart ske ændringer i deres forhold, ellers må det ende.
Ved en dyrlægekongres på Oxford University møder Ane Dr. Bob Bryant fra Colorado, også dyrlæge, æresgæst og hovedtaler på kongressen. De forelsker sig i hinanden, de spejler sig begge i den anden.
Mødet ændrer deres liv. De to kan fortælle hinanden alt, tanker, følelser, drømme. Efter en lang periode først med breve, dernæst telefonsamtaler og sidst hemmelige møder, kommer den vanskelige del, hvor de skal bryde med deres respektive ægtefæller. Især for Bob er det en kompliceret affære, men han vil for enhver pris opleve kærlighed i ægteskabet, inden livet rinder ud.
En kærlighedsroman og en fortælling om forhold og ægteskaber set fra kvindens synsvinkel. Aamund skrev ofte om den stærke kvinde, som inderst inde også var skrøbelig.

Ingen kommentarer: