mandag den 2. marts 2020

Bjergsted Drømme

"Bjergsted Drømme", Jane Aamund, 2019.
Jane Aamund nåede at færdiggøre manuskriptet til romanen inden hun døde i januar 2019. Bogen blev udgivet i november 2019, med release i haven foran det hus i landsbyen Bjergsted ved Kalundborg, hvor Jane Aamund boede i 1980'erne. 
"Bjergsted Drømme" fortsætter efter "Colorado Drømme", hvor Ane mistede sin store kærlighed Bob, som hun skulle have været gift med.
Ane er tilbage i Danmark, hun har købt et lille hus i den vestsjællandske landsby Bjergsted. Herfra bygger hun tilværelsen op igen med venner og karriere, og bearbejder sorgen efter sit tab.
Kærlighed, sex og mænd fylder meget i hendes liv, og bogens relativt korte kapitler fortæller om de forhold og oplevelser, hun kaster sig ud i. Da hun møder Joakim er det også intenst og eventyrligt. Men Ane ender med at føle sig ensom i forholdet, og må tage en beslutning.
Jeg blev ikke ligeså fanget af denne efterfølger til Colorado Drømme. Jane Aamund var en god fortæller, og jeg har læst de fleste af hendes romaner. I Bjergsted Drømme fik jeg en fornemmelse af stumper, der lidt kluntet var sat sammen til en roman. Der manglede en mere flydende sammenhæng, som i andre af hendes romaner. 
Amn
Roman
"Bjergste

Ingen kommentarer: