torsdag den 13. februar 2020

Den grønne bar

Ole Frøslev: Den grønne bar, 2005. Denne er 4. udg. fra 2016. En del af serien "Mørketid".
En politiroman med politiopdager Poul Bjørner som hovedperson. Han er 29 år, gift med Alice og sammen har de to mindre børn. (Kurt og Karin). Bjørner har i denne første roman været ansat i politiet i 5 år. Historien foregår i København, året er 1940 - helt præcist starter bogen d. 9. april, hvor Danmark bliver besat af tyskerne.
Bjørner sendes ud tidligt om morgenen d. 9. april. En selvmorder er fundet, hængt under Frihavnsbroen. Der er dog noget, der indikerer, at det måske ikke er et selvmord, men derimod et mord. Manden har ingen personlige papirer på sig, så i første omgang skal de have fundet ud af, hvem han er.
Bjørner er den fortællende stemme, og opklaringsarbejdet forklares meget detaljeret. Samtidigt er der hverdagen med kone og børn, og nu også krig med mørklægning, som læseren bliver en del af.
Det er en rigtig fin blanding af "sagen" og billedet af Danmark i den første tid under besættelsen. Den detaljerede fortælling giver et godt billede, og man føler at Poul Bjørner er en virkelig person.
Jeg har to bøger mere i serien, dem fortsætter jeg med.
Dejligt at lære en 'ny' forfatter at kende, der viser sig at være et positivt bekendtskab!

Ingen kommentarer: