fredag den 26. juli 2024

Nabo til himlen

 "Nabo til himlen", Dean Koontz, 2002 - e-bogsudgave 2018.
En spændingsroman med omdrejningspunkterne bio- og nytteetik samt liv i rummet!
Romanen starter ud med på skift at fortælle bidder af de forskellige hovedpersoners liv. Der er 'drengen uden mor', som er på flugt, Noah Farrel en tidligere politimand nu privatdetektiv, Mickey der for nylig har siddet i fængsel, og som nu bor hos sin tante Geneva i en husvogn, og sidst - men ikke mindst - Leilani en handikappet pige, der midlertidigt er nabo til tante Geneva, og bor sammen med en mor der er på alverdens euforiserende stoffer og en stedfar, som Leilani kalder for Dr. Død. Så er 'banen kridtet op'!
Dr. Død alias Preston Maddoc er psykopat. Han er desuden medlem af en gruppe mennesker, der ikke mener at handikappede, gamle mennesker og svagelige personer har ret til at leve. Da de ikke tilfører værdi til samfundet, bør de heller ikke være en udgift for samme. Udover denne usympatiske holdning tror han på superintelligente rumvæsner.
Spændingsmomentet er at redde Leilani fra Maddocs plan om at slå pigen ihjel - og romanen er bygget op med skift i fortællevinklerne, så kapitlerne slutter hver gang, der er ved at ske noget afgørende. Sådan holdes interessen i godt 600 sider.
Koontz har skrevet mange romaner i genren, denne er efter min mening ikke en af de bedste. Den er langtrukken og sproget er overfyldt med ironiske kommentarer.

Ingen kommentarer: