fredag den 30. november 2018

Uventede gæster

Nanna Pedersen: Uventede gæster, 2016, e-bog.
Jack Morrigan er en ældre mand. Han bor alene langt fra alfarvej. En dag banker det på døren, og en mand i sort jakkesæt og tonede solbriller spørger efter "den genstand, du tog med dig". Det er meget underligt, og den skinnende Cadillac, der holder foran huset, har ikke et støvfnug på sig. Noget er helt galt!
Nogle dage senere får Jack igen besøg. Denne gang af 3 unge mænd, hvoraf den ene er alvorligt såret. Han får dem indenfor, hjælper så godt han kan, og siger at de er nødt til at køre på sygehuset. Men den mulighed er udelukket - og forøvrigt er der nogen efter dem. Afsted det går i Jacks bil med den mystiske Cadillac efter.
Da læseren får at vide, hvem de 3 unge mænd er, får historien pludselig en ny vinkel. Bogen er godt 'skruet sammen', den er ikke særlig lang (36 sider), og sproget giver et godt mentalt billede af den lidt bitre, ensomme Jack. Den rolle, han så pludseligt får tildelt, er med til at give hans liv mere indhold, og det han troede var vigtigt, var ikke så vigtigt alligevel.
En gratis e-bog - en god læseoplevelse.

Ingen kommentarer: