mandag den 29. august 2016

Augustus

John Williams for anden gang: Augustus, 1971 - 2. oplag i 2016.
Julius Cæsar har ingen børn til at efterfølge ham og hans politik. Han vælger derfor sin nieces søn, Gajus Octavian, til at blive hans søn ved adoption.
Blandt de velhavende familier i Rom er der utilfredshed med Cæsars politik. Cæsar ønsker at den almindelige borger i Italien skal have bedre kår, og det vækker modstand.
Julius Cæsar bliver myrdet, og Gajus Octavian lever nu op til onkelens forventninger til ham. Gajus har gode venner og kløgt, og udviser diplomati, når det er nødvendigt. Han gør sig også hård, og prioriterer sit land højere end noget andet.
Romanen menneskeliggører en historisk person, der levede for flere tusinde år siden. Gennem brevveksling mellem både venner og fjender folder historien sig ud.
Jeg vidste ikke meget om kejser Augustus og det gamle Rom, inden jeg læste bogen - set i bakspejlet havde det været en fordel. Det var ikke let læsning, men oplysende og underholdende læsning.
Jeg er gået igang med den 3. John Williams roman, der ligesom de to øvrige er blevet genoptrykt for nylig: Butcher's Crossing fra 1960/2015.

Ingen kommentarer: