lørdag den 11. marts 2023

Et eventyr

 Stephen King er ikke færdig med at skrive romaner! Heldigvis..
I 2022 skrev han "Et eventyr", hvor han lader en 17 årig dreng - Charlie - fortælle.
Charlie mister sin mor i en tragisk ulykke, og hans far slår sig på flasken. Da drengens verden falder mere og mere fra hinanden, beder han en inderlig bøn til Gud. Han beder om, at faderen skal stoppe med at drikke, og lover Gud at han til gengæld vil gøre alt, hvad Gud vil have ham til!
Det første mirakel sker, da faderen, med hjælp fra en god kollega, kommer ind i fælleskabet Anonyme Alkoholikere. Det lysner trin for trin for Charlie og hans far - og Charlie venter på 'tegnet' ovenfra, så han kan betale sin 'gæld'.
Da Mr. Bowditch, en ældre mand der bor for enden af samme vej som Charlie og hans far, falder ned af en stige og brækker benet, kommer Charlie ham til undsætning. Det føles som den gode gerning, han skal udligne med - og drengen og den sære eneboer - og ikke mindst dennes hund Radar - får opbygget et forhold med tillid og venskab.
Mr. Bowditch har mange hemmeligheder. Én af dem er en portal til en anden verden, og her venter eventyr og farer. Charlie får til fulde betalt sin gæld til Gud.
Romanen er delt op i en lang optakt til selve eventyret. Fortællingen om Charlie og hans far, om deres almindelige liv der bliver ødelagt i et splitsekund, og dernæst et eventyr der samler og redder flere verdener og mange liv.
King har skrevet mange romaner, hvor han leger med tanken om parallelle verdener - f.eks. i Boo'ya Moon, Rose Madder, 22.11.63 og Om en Buick 8
Stephen King er stadig en af favoritterne i min litteratur verden:-)

Ingen kommentarer: