torsdag den 21. maj 2020

Hestetyven

"Hestetyven", 2006, Ole Frøslev. (Denne: 4. udg. 2016). Nr. 2 i serien Mørketid, (politiroman).
Stedet er stadig København, romanen starter i december 1940.
Kriminalbetjenten Poul Bjørner efterforsker denne gang et værtshusslagsmål, der ender med at offeret dør. Gerningsmanden er en 'tyskervenlig' mand, og Bjørner finder ud af, at manden kendes under øgenavnet 'Hestetyven'. Desværre er manden beskyttet af værnemagten, og for at få ham dømt for mordet må efterforskningen derfor foregå i det skjulte.
En anden sag på programmet er jagten på en pyroman. Påsatte brande i opgange, nogle mere alvorlige end andre - når brandvæsen og politi når frem, er der ingen, der har set noget mistænkeligt. Familielivet med Alice og børnene og den øvrige hverdag med krigen udenfor døren -  med manglen på (især) kaffe og tobak - beskrives gennem hovedpersonen. Tyskerne strammer grebet, der er stikkere overalt, verden er blevet et usikkert sted.
En roman der fanger fra første side. Sproget er 'dagligdags' med ordvalg, der passer til den tid, der beskrives. Beskrivelser af København med sporvogne, mørklægning og hele stemningen har Ole Frøslev fået med i historien. Jeg ser frem til næste bog i serien!

Ingen kommentarer: