fredag den 12. oktober 2018

I virkeligheden

"I virkeligheden", 2014, Torben Munksgaard.
Er det en roman? Er det en novellesamling? Er det en samling af følelser og stemninger på skrift?
Jeg ved det ikke, men bogen består af en masse fortællinger om nogle mennesker, der på én måde har en relation, og alligevel står historierne om den enkelte alene.
Der er på den måde ikke én, men flere 'hovedpersoner'. Der er emner om angst, paranoia, sidespring, usikkerhed, voyeurisme, ensomhed. De enkelte personers historie, relationerne imellem dem, hemmelighederne - som forfatteren antyder, at vi alle på én eller anden måde har over for omverdenen - beskrives som tanker og følelser. Jeg blev sommetider i tvivl om, hvad der var virkelighed i bogen, og hvad der var personernes tanker og stemninger.
Egentligt en genial betragtning af os mennesker, men lidt 'svær' at læse! Jeg var flere gange nødt til at gå tilbage i historierne, for lige at tjekke op på, hvem der var hvem, og hvordan det hele nu hang sammen.
"I virkeligheden" var en helt anden slags roman end "Muren" og "Johns saga" - men jeg er ikke færdig med Torben Munksgaards forfatterskab:-) Hans måde at gå ind i hovedet på sine personer føles ægte.

Ingen kommentarer: