fredag den 27. januar 2017

Stillidsen

Stillidsen, Donna Tartt, 2013 - på dansk i 2014.
Med sine 836 sider var det desværre ikke en tog-bog! Den var simpelthen for tung at slæbe rundt på.
Theodore Decker fortæller sin historie. Om en fraværende, selvoptaget far, så Theo bor sammen med sin mor i New York. Under et besøg på The Metropolitan Museum of Art bliver de ofre for en terrorhandling. Theo overlever, det gør hans mor ikke.
Inden han slipper ud af det bombede museum, vil skæbnen at han forbindes til en mand, der handler med antikviteter. Og herigennem møder han Hobie, som bliver den stabile faktor, der hvor kærligheden og respekten findes.
Alkohol, stoffer og svindel bliver en del af Theos opvækst. Ikke mindst i selskab med vennen Boris. Boris er det utilregnelige element, men også eksemplet på det magiske liv, spænding og en tro på, at det nok skal gå. Gør det ikke det, så pyt...
Savnet af moderen fylder i hans liv, skyldfølelse, en søgen efter formålet med det hele. Et lille, men meget berømt, maleri, fylder også. Han kan ikke undvære det, og er hele tiden angst for at miste det.
Spændende, tankevækkende, utroligt. Meget detaljeret fortalt, jeg var der sammen med Theo, og oplevede det hele sammen med ham. Den slipper jeg ikke lige med det samme.

Ingen kommentarer: