torsdag den 9. juni 2011

Biroller af Erling Jepsen

Biroller af Erling Jepsen, 2009, var en af "de nemme" bøger at læse. Forstået på den måde at der under læsningen ikke var så meget at tænke over!
Ordene, sætningerne, dialogerne er så fint skrevet, at den ene side bare følger den næste...
Gir' det mening? For mig selv gør det:-)
Men når man så har læst bogen, og spørger sig selv: hvad handlede den egentligt om? Så er det ikke nemt længere.
Jeg prøver:
Bogen handler om en 20 årig pige, Helene, der er besat af at blive skuespiller. Bogen begynder med, at hun ved en fejl har fået købt en hundehvalp. Hvalpen bliver ved et tilfælde hendes "billet" til en underlig teaterforestilling, hvor den får en birolle, som Helene sidenhen overtager. Med succes!
Langsomt lærer læseren hende at kende, man hører om hendes mor, søster og svoger, hendes spiseforstyrrelse, hvordan hun fortæller folk historier, vel nærmest for at gøre sig interessant.
Set i helikopterperspektiv opfatter jeg historien som "Livet".
Livet som et teaterstykke hvor vi nogle gange har hovedrollen, andre gange kun en birolle. Hvordan nogle mennesker har behov for at være hovedrolleindehaver i længere tid end andre.
Vi skal alle acceptere vores roller, ændre vores roller, og sommetider give helt slip på os selv, for at komme videre, og bryde mønstre, der ellers kan ødelægge "teaterstykket"/Livet eller aktøren selv.
Der er flere anmeldelser af bogen, og de er ikke alle positive.
Men det var god underholdning, så længe det varede!
http://www.information.dk/206500
http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/341432:Kultur--Helenes-liv-som-hund

Ingen kommentarer: