A. J. Kazinski: "Den sidste gode mand", 2010.
(Forfatterparret Anders Rønnow Klarlunds og Jacob Weinreichs første samarbejde)
Niels Bentzon har været politimand i drabsafdelingen ved Københavns politi i 15 år. I de 10 år som forhandler i f.eks. gidselsituationer og når folk truer med selvmord.
Hans kolleger betragter ham som maniodepressiv - men det er han ikke ifølge sin egen opfattelse. Han er en dygtig opdager og en god menneskekender - og følger sine sager til enden.
Nogle uforklarlige dødsfald sker rundt omkring i verden. En italiensk politimand samler materiale sammen om de mange dødsfald, som begynder at danne et mønster. Men ingen af hans kolleger vil hjælpe med sagen, de mener, han ser syner. Han kontakter også det danske politi, og Niels Bentzon læser ved et tilfælde den tilsendte fax, som ligger på den travle chefs skrivebord. Den italienske politimand har bl.a. fundet frem til, at det er "gode mænd", der er ofre, og et forestående klimatopmøde i København betyder mange "gode mænd" forsamlet ét sted.
Niels sætter sig ind i sagen, og skal nu finde og advare "gode" mennesker i Danmark, og i den sammenhæng møder han Astrofysikeren Hannah Lund, hvis eksmand var et af fundende i søgningen efter 'en god mand'. Niels og Hannah forener deres evner - hun med viden om systemer, han med den dygtige efterforskers redskaber.
Der findes en myte om "Guds retfærdige mænd" fra den jødiske Talmud, hvor der står: Der vil altid være 36 retfærdige mennesker på Jorden. De 36 beskytter os alle. Uden dem vil menneskeheden gå til grunde. (citat fra noter til læseren uden sidetal)
Romanen er delt op i tre dele: De dødes bog - De retfærdiges bog - Abrahams bog.
Spænding og krimi - forholdsvis korte kapitler, så det bliver aldrig kedeligt.
fredag den 3. maj 2024
Den sidste gode mand
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar