"Er dit modersmål okay? Sprogpolitik i Danmark - og ude i verden", Den Danske Sprogkreds og Forlaget Bostrup, redigeret af Lise Bostrup i samarbejde med Loránd-Levente Pálfi, 2017.
Sproget er en uløselig del af et lands kultur. Sproget både adskiller og samler: Adskiller lande fra hinanden, og samler et lands indbyggere i en fælles forståelse. Sproget er vigtigt, og de fleste lande har en form for sprogpolitik, der mere eller mindre er formuleret i landets grundlov.
Sproginteresserede og professionelle sprogbrugere/sprogkendere i Danmark er bekymrede over udviklingen i det danske sprog. Strømmen af engelske ord og udtryk, der breder sig i vores sprog, samt kommercialiseringen - med eksempler som vi "googler", "snapper", "twitter", og anden brug af firmaers brands - giver anledning til spørgsmål om vi blindt skal tillade denne udvikling, eller om vi skal gøre som andre lande, der har lovgivning og regler, som skal følges. I hvert fald i den offentlige kommunikation.
Via indlæg fra bl.a. sprogforskere og forfattere, der forklarer 10 andre landes sproghistorier og sprogpolitik, perspektiveres det danske sprog og kan bidrage til debatten, som i snart mange år har kørt i ring med nogle meget lidt frugtbare forestillinger om krakilske sprogrøgtere, svage sprogbrugere, frihed og undertrykkelse. (citat fra bagsidetekst)
En utrolig spændende, oplysende og vedkommende bog, der belyser et emne, som der af en eller anden grund ikke tales så højt om i dansk politik.
1 kommentar:
Tak for en dejlig anmeldelse.
Send en kommentar