lørdag den 20. november 2010

Stjerneadvokaten af John Grisham.

"Stjerneadvokaten", 2003, John Grisham, er endnu en spændende fortælling fra advokatmiljøet.
Clay Carter, advokat og offentlig forsvarer, hjælper de fattige, der ikke har råd til advokatbistand.
En dag kontaktes han af en "brandslukker", en mand der hyres af store virksomheder til at dysse fejl ned, inden disse bliver for omfattende og for dyre for virksomhederne.
Carter får et tilbud om at tjene 10 mil. dollars, ved at føre en sag mod et medicinalfirma. Ofrene for firmaets medicin ved endnu ikke, at der er bivirkninger ved det produkt, de har indtaget, og Carters job består i at fortælle dem om det, og overtale disse mennesker til at anlægge sag mod det store firma.
Det er mange mennesker, der skal samles sammen og overbevises, og det er mange millioner, der skal ende i advokatens lommer.
Formålet med de kollektive søgsmål er at berige advokaterne, og ikke at hjælpe ofrene.
Carter ændrer sig fra at være et moralsk menneske til at være en stenrig advokat, der mest bekymrer sig om hvor mange penge, han tjener - og det ender (forudsigeligt nok) med et brag...

mandag den 15. november 2010

Om en Buick 8 - Stephen King!

"Om en Buick 8" handler om en højst besynderlig bil.
Det foregår på en politistation, og fortællingen bliver fortalt af politifolkene til en ung mand, hvis afdøde far var politimand, og besat af Buick'en.
Der sker mærkelige ting: mennesker forsvinder, underlige væsener dukker frem af ingenting, og det hele skyldes den store, flotte bil.
Den er en slags portal til en anden verden, en uhyggelig verden...
Stephen King forstår at fortælle en god historie:-)

Klitgaard og sønner, af Hans Kirk.

Klitgaard og Sønner af Hans Kirk fra 1952 er en satirisk fortælling om familien Klitgaard, der tjener penge på tyskerne under krigen.
Romanen starter lige efter befrielsen, og tiden er inde til at straffe sådanne værnemagere!
Men... Magthaverne ønsker mere at magten forbliver på de hænder, der nu engang har både penge og indflydelse, end at retfærdigheden sejrer.
Korruptionen trives, og den lille mand har ikke meget at skulle have sagt.

tirsdag den 9. november 2010

Atlantis; Stephen King.

Atlantis består af 5 fortællinger.
1. Lumpne mænd i gule frakker: Bobby Garfield, 11 år, bor alene med sin mor og Ted Brautigan, pensioneret, flytter ind i samme hus, nogen er efter ham. 1960. Bobby's veninde Carol og hans ven Sully-John optræder også i denne fortælling.
2. Hjerterfri i Atlantis: Året er 1966, Pete Riley's historie, handlingen foregår mest på universitetet, hvor han er. Hans bedste ven er Skip Kirk, og han bliver kærester med Carol! Altså Bobby's Carol...
3. Blinde Willie. William Shearman var med til at banke Carol i 1960, og har prøvet at gøre bod for denne handling lige siden. Året er nu 1983, og Willie var med i Vietnam krigen. Han reddede Sully-John's liv i Vietnam.
4. Derfor er vi i Vietnam: Nu er det John Sullivan alias Sully-John, der fortæller om tiden i Vietnam. Han var kæreste med Carol, men de brød med hinanden, da hun valgte fredsaktivisternes side, og han deltog i krigen. Året er 1999, Sully-John dør...
5. Natten breder sine vinger: Stadig 1999, Bobby er tilbage i hjembyen for at sige farvel til Sully-John. Ringen er sluttet, han har modtaget en besked fra Ted Brautigan....
"Et tårn, en ubevægelig spole, hvorpå al eksistens snurrer rundt", Bobby's ser for sig, at der er flere verdener på samme tid, der er forskellige tider, der nogle gange bryder ind i hinanden.
Jeg bliver aldrig træt af Stephen King, han er suveræn!
Den første historie er blevet filmatiseret under titlen "Hearts in Atlantis", men det føltes som en meget komprimeret udgave, og med nogle ting, der var ændret, sådan at det ikke var helt så godt som bogen. Lidt skuffende.

onsdag den 3. november 2010

Ukendte veje.

En samling af 7 noveller: Ukendte veje af Dean Koontz.
Ukendte veje, Det sorte græskar, Nede i mørket, Ollies hænder, Indespærret, Killinger, Morgengryets tusmørke.
Dean Koontz er altid god:-)