fredag den 26. juni 2015

Lydbog!

Egentligt ved en fejl fik jeg lånt en lydbog fra e-reolen. En gang skal jo være den første, og jeg tænkte ok - så prøver jeg det.
Det gik også fint, efter lidt startvanskeligheder. Det var svært at koncentrere sig, når en anden læste historien op, men jeg lyttede, koncentrerede mig, og alt var godt.
Men ... Næste dag da jeg skulle lytte videre, der hvor jeg var kommet til! Ak og ve - bogen startede forfra!!
Efter en del spolen fremad - jeg kunne ikke huske, hvor lang tid jeg havde lyttet - fandt jeg det rigtige sted. Men jeg havde tabt gejsten.
Om det bare er e-reolen, der er en "skrabet model" i forhold til markering af hvor man er kommet til, og en nemmere måde at fortsætte på, det har jeg ingen erfaring med.
Der vil gå længe, inden jeg skal prøve det igen!!
Det var Michael Cunningham: Når mørket bryder frem - den blev anbefalet på forsiden af e-reolen.

Skæbnens melodi.

"Skæbnens melodi", Victoria Holt, 1971. (En anden titel på samme roman er Fortidens skygger.)
England sidst i 1800-tallet. Den unge Caroline mister sin mand og sine forældre kort tid efter hinanden. Hendes ældre søster, en kendt arkæolog, forsvinder pludseligt, og da det er Carolines eneste familie, sætter hun sig for, at efterforske mysteriet.
Hun bliver spillelærerinde for 3 unge piger på det slottet, på hvis jorde søsteren havde ledet en arkæologisk udgravning fra romertiden.
Beboerne på og omkring slottet har hemmeligheder - og på ægte Victoria Holt vis er der gammeldags spænding og kærlighed til sidste side.
Afslappende læsning - jeg har læst mine Victoria Holt romaner mange gange - og jeg behøver ikke at fintænke så meget over indholdet:-)

søndag den 21. juni 2015

Så langt øjet rækker

Dean Koontz: Så langt øjet rækker, 2002. Købt i antikvariat Kroning i Søndervig.
Bartolomæus og Angel bliver begge født under særlige omstændigheder. Skæbnen (og Gud?) vil, at de og deres nærmeste mødes, da børnene er 3 år.
Der er et særligt bånd mellem de to, de besidder nogle særlige evner, og er ikke som de fleste børn.
Enoch Cain Jr. er også ganske speciel. Men ikke på den gode måde. Han opdager, at han kan dræbe, og et sted i sin bevidsthed mærker han en trussel. Truslen har et navn: Bartolomæus!
Enoch har nu et mål - find drengen, dræb drengen.
Koontz skriver om særlige mennesker, nogle af dem beriget med særlige evner.
Han fortæller om parallelle verdener, om kvanteteori, om det gode mod det onde - og spænding!

torsdag den 11. juni 2015

Valdemarsdag.

"Valdemarsdag", Kim Leine, 2008. E-bogs udgave 2009.
Romanen starter med et velovervejet mord!
Morderen - Erik Rasmussen - er ellers en høflig ung mand, der helst vil gøre det rigtige, men han har også et voldsomt temperament.
Erik kan godt lide ordnede forhold, han fungerer bedst, når der er et formål - en plan med det hele.
Han ved også godt, at hans handling koster friheden.
Eriks far havde også temperament. En gudsfrygtig mand, medlem af Frelsens Hær. Han tålte ikke selv den mindste fejl, et væltet glas mælk fik ham til at eksplodere.
Med udgangspunkt i mordet får læseren Eriks historie - og hvordan det endte så galt.
Kim Leine skriver simpelthen så godt. Den måde han beskriver steder, personer, stemninger osv. på, er så man føler en tilstedeværelse i historien. Jeg er ikke færdig med Leine!

onsdag den 10. juni 2015

Åndernes hus.

Åndernes Hus er oversat fra spansk efter La Casa de los Espiritus. Isabel Allende skrev romanen i 1982, min udgave er en pocketudgave fra 2001.
Esteban Trueba fortæller sit livs historie til sit barnebarn Alba. Han fortæller om sin store kærlighed til Clara del Valle, Albas bedstemor.
Clara har særlige evner, hun taler med ånderne og forudser hændelser.
Esteban selv er vokset op i et forgældet hjem, og hans vision er at blive rig og magtfuld. Det lykkes ham også, han får en forfalden ejendom - Maria Selvtredie - til at blive et stort rigt gods, hvor han er Herremanden, der forlanger fuldstændig lydighed.
Der er stærk og forbudt kærlighed, der er politik, borgerkrig og militærkup.
Det er en romantisk, spændende og stærk roman.
3 generationer af stærke selvstændige kvinder, som Esteban Trueba forgæves prøver at bestemme over.
En klassiker!