torsdag den 26. juni 2014

Dolores Claiborne.

Stephen King: Dolores Claiborne, 1994. (Original sprog 1992).
Dolores Claiborne er en ældre kvinde, og hendes liv har ikke altid været nemt. Men hun har altid sørget for sin mand og sine børn, og aldrig været bange for at tage fat.
Bogen starter med, at hun er mistænkt for drab, og derfor har besluttet sig til at tilstå en gammel forbrydelse - mordet på sin mand - for på den måde at forklare sin uskyld!
Via hendes tilståelse, får man hendes livshistorie, hun fortæller med humor, men ind imellem fortæller hun om onde og forfærdelige hændelser, der får hårene til at rejse sig.
Dejligt at genlæse en af Stephen Kings geniale romaner - selvom den er 20 år gammel:-)

tirsdag den 24. juni 2014

Mord ved Limfjorden

"Mord ved Limfjorden - en Mads Povlsen krimi" - Ole Strandgaard, e-bogsudgave 2013.
Et lig bliver fundet i en grusgrav. Den døde er en fremtrædende person i en mindre samfund, og ikke særligt populær.
Rejseholdet får sagen,  alt bliver undersøgt, og en bunke teorier afprøves. Både i mandens familie og arbejdsliv er der mennesker, der har motiver til drab - og det er der kommet en meget langtrukken historie ud af.
En krimi med et udmærket plot, men med alt for meget "støj". Og undertitlen "- en Mads Povlsen krimi" undrede jeg mig over et par gange undervejs, for det har ikke så meget med handlingen at gøre, når Mads Povlsen er på banen.....
Og det skurer i mine øjne, når en forfatter konsekvent skriver nød til - og ikke nødt til.
Mord ved Limfjorden var desværre ingen succes i min verden, men den er på sin måde med til at sætte tingene i perspektiv:-)

tirsdag den 10. juni 2014

Den Sønderjyske farm.

Den Sønderjyske farm, Erling Jepsen, 2013.
Der var "Kunsten at græde i kor", så kom "Med venlig deltagelse", og nu den 3. bog om familien i Sønderjylland, hvor de har deres at slås med.
Drengen Allan er 13 år, og han får lov til at avle kaniner, for at sælge dem og tjene sine egne penge.
Han starter med 3 hunner, som bliver bedækket, og ender i første omgang op med 54 kaniner! De skal jo ha' mad, så han ansætter Frode som fodermester.
Med udgangspunkt i "kanin-farmen" får Jepsen - via Allan - fortalt om den Sønderjyske mentalitet, forskellen mellem vest- og øst Sønderjyder, om opfindsomme børn og sære voksne, og alt sammen fortalt med den mest vidunderlige tørre humor!
Jeg håber, at Den Sønderjyske farm også bliver filmatiseret, ligesom flere andre af  Erling Jepsens romaner er blevet.

torsdag den 5. juni 2014

Madrugada.

Madrugada – Jan Mehlum – Forlaget Siesta 2014. 
Advokaten Svend Foyn – Mehlums hovedperson – når lige at lære den smukke iranske Jasmin Alvari at kende, førend hun forsvinder sporløst.
Jasmin var flygtet fra sit hjemland Iran, og havde ansøgt om arbejdstilladelse i Norge. Ansøgningen fik hun afslag på, og ønskede derfor hjælp fra Foyn med at anke sagen.
I et forsøg på at finde hende igen, og at finde ud af hvad der er sket, opsøger Svend Foyn de få mennesker Jasmin havde haft kontakt med i Norge, for at belyse hendes baggrund og årsagen til, at hun var blevet asylansøger.
Han kommer frem til mere end 1 teori, men der er nogen, der ikke vil have sandheden frem.
Knap 400 siders krimi, spænding, humor og realisme med fokus på flygtninge og asylansøgere.
Jeg har tabt mit hjerte til Svend FoynJ