søndag den 23. februar 2014

Forlad os vor skyld...

Svend Erik Sørensen: "Forlad os vor skyld", 2012.
(Lånt fra e-reolen.dk - e-bog)
En families liv på godt og ondt fra 1920-1974 i Karise.
Historien fortælles gennem Adolf, søn af indremissionske forældre.
Der er mange emner, der berøres, men homoseksualitet er en betydelig faktor gennem hele romanen.
Adolfs vilje til at få tingene til at ske, familiens indre konflikter og den stærke tro på Gud og arvesynden er skrevet i et jævnt og dagligdags sprog - og samfundets udvikling i årene 1920-74, de ydre såvel som indre, er tydelig at læse mellem linjerne.
En enkelt dråbe malurt i bægeret var de mange stavefejl/tastefejl i bogen.
Det er første gang, jeg prøver at låne en e-bog via bibliotekernes tilbud e-reolen.dk. Et smart system hvor man hurtigt kan downloade en bog ligemeget hvor man befinder sig. Bare man har sin e-bogslæser eller iPad med:-)

fredag den 21. februar 2014

Kragernes rige.

"Kragernes rige", George R. R. Martin, 4. bind i serien "En sang om is og ild".
Lord Tywin Lannister er blevet dræbt, og Cercei tror blindt på sin magt. Hun forsøger at komme af med sin svigerdatter, så Cercei selv kan være den eneste, der påvirker sønnen, den otteårige konge - Tommen.
Samwell bliver sendt til Gammelby sammen med den gamle mester Aemon og vildingepigen Gylda. Der er mange rygter om dragerne, der vil gøre en ende på krigene, men ingen tror rigtigt på det.
Lady Brienne leder efter Sansa, et løfte hun gav Catherine Stark, indtil videre uden held, for Sansa bor på Ørneborg, skjult for verden som Lillefingers datter Alayne, og Catherine's anden datter Arya Stark er endt i et slags kloster på Braavos.
Der er uendeligt mange personer at holde rede på, og bagerst i bogen er der et appendiks på ikke mindre end 62 sider med en præsentation af kongerne, de store familier, de fredsløse og mange flere.
Forfatteren skriver til sidst i bogen, at Kragernes rige har fokus på Kongshavn, og næste bind vil fokusere på  begivenheder på Muren og ved havet.
Stadig en fantastisk verden, en utrolig historie og vildt imponerende at en forfatter kan skabe sådan en verden!
Femte bind er bestilt på biblioteket:-)